Summa sidvisningar

fredag 24 februari 2012

Livia 1 år och 22 månader...

Just nu är det en jobbig och intensiv period i Livias utveckling, men också en helt underbar tid, vilka härliga stunder det är med massor av glädje!

Livia är så nyfiken så hon kan tänka sig att göra vad som helst. Hon vet att det inte är ok, men hittar på massor med bus varje dag. Hon röjer ut allt möjligt, lägger saker i helt fel rum, klättrar upp på stolar, bänkar m.m, och pillar på allt!

Hon är envis som attans, endast jag, mamma är värre. ;-) När hon gjort något fel och ska säga förlåt så har vi en lååång fight varje gång, hon vägrar säga det, och jag vägrar släppa på det. Som hon vet så är det mycket enklare att få som hon vill av pappa, lilla dockan behöver bara blinka lite med sina långa ögonfransar... ;-) Behöver jag säga att hon är pappas prinsessa? ;-)

Hon är snäll mot sina syskon mestadels (när de gör som hon vill...) men vill gärna slå och bita Loke (som är lite hårdhändt mot henne också ibland).
Maximilian får känna på hennes kärlek ofta. Hon ger honom många hårda kramar och det märks att hon verkligen gillar honom. ;-) Hon lägger ofta sitt huvud på hans mage och han som tar tag i allt han kommer åt tar ett fast grepp om hennes hår, och då tjuter hon.
Bella är oftast snäll mot Livia, och tvärtom.
Hon tycker om alla sina syskon, men Loke är hennes stora idol. ;-)



Vi har påbörjat potträning lite smått, men det går sådär. Hon vill gärna ta av sig blöjan och sitta på pottan, men det kommer inget...där...hon håller sig en stund, och kissar till slut på golvet...

Hon är duktig på att ta på och av sig själv kläder, kan både få på tröja, byxor, strumpor, skor, mössa och jacka.

Redo att gå ut, i Lokes overall.
Livia pratar så mycket nu! Varje dag kommer det flera nya ord, och många av dem låter så roligt. Här är några av orden hon kan säga.

Mamma, pappa
Lalla = Bella
Dandiiii = André
Keckeee = Loke
Heheee = bebis (Vide kallas fortfarande för detta, fast hon lärt sig säga bebisch...)
Jiiijja = Livia
Foooffaaa = morfar
U-u = Lucas
E-e = Elin
Anna-nannanna = Anna-Lena
Faffao = Fabian
Ockiii = Oskar
Jennu = Jenny
Micke = Micke

loolaa = bulle
kacka = kaka
nänneee,(nu säger hon ibland napp) = napp
lamblamp = lampa
jang = vagn
blömblöm = blöja
naoo = katt
muum = mun
schopp = snopp
äcklii = äcklig (används tex när jag byter blöja på Vide, men inte på henne...)
schönne = sönder
schiii = spy (ropas varje gång Maximilian spyr lite)
mim = min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar