Summa sidvisningar

onsdag 9 februari 2011

Silvia kaka
Botten 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Glasyr
75 g margarin
1 dl socker
1 äggula
1 tsk vanillinsocker
kokos

Gör så här:
Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, häll i smeten. Tillsätt vattnet. Häll i en smörad och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 20-25 min i 175 grader.
Glasyr: Smält margarin och socker, låt koka lite och vänta tills det svalnar. Tillsätt äggulan och vanillinsockret. Strö på kokos. Glasyren kan slås på varm eller kall kaka.
OBS, du kan enkelt göra kakan glutenfri. Byt bara ut mjölet och tillsätt gärna 1 ½ tsk fiberhusk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar