Summa sidvisningar

onsdag 9 februari 2011

Fudgekaka

Botten
200 g smör
3 dl socker
2 ägg 
1 dl kakao
4 tsk vanillinsocker
2 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
50-100 g smör


Gör så här:

Botten: Smält smöret i en kastrull, blanda i socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll i det också. Rör om tills det blir en kladdig smet.  
Bred ut smeten på en smörad långpanna (inte för stor), och in i ugnen, 175-200 grader i 15-20 min. 
Glasyr: Blanda allt utom smöret i glasyren. Låt småkoka i minst 15 min. När den börjar tjockna lite så ta av den från plattan och lägg i smöret, rör om tills allt smälter. Häll det över den svalnade kakan. Gör gärna kakan dagen innan, den blir godare om den får stå en dag.
OBS, du kan enkelt göra kakan glutenfri. Byt bara ut mjölet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar