Summa sidvisningar

fredag 5 augusti 2011

Skitdag...

Denna dagen började allt annat än bra.
Eller egentligen var jag på dåligt humör redan igår. Jag fick en sån jädra värk i ryggen, kunde knappt böja mig, men måste ju ändå göra allting, bära Livia, plocka undan allt hon drar fram, städa, tvätta osv.

Kl 6 vaknade Livia. Det är tidigt, men visst, då brukar hon somna om efter en stund, fast i min säng. Men idag blev det inte så. Peter gjorde välling och jag bytte blöja på henne. Han åkte till jobbet, och jag hoppades innerligt att vi skulle få sova lite till.
Livia la sig jämte mig och myste, de stora barnen kom som vanligt ner och kissade, för att sedan gå upp och sätta på TV:n. De brukar vara ganska tysta på morgnarna, men idag ropade de till först en gång, så jag sa till dem. Ett par sekunder senare ropade Loke något till Izabelle igen. Då flög Livia upp direkt och piggnade till. Jaha, då kanske hon inte somnar om då... Ett par minuter senare kommer Livia tillbaks till min säng och stinker bajs. Hon bajsar VARJE morgon, så jag var inte förvånad...
Jag var sjukt trött, så hon satt och läste sin pekbok en stund, och jag var tvungen att låta som alla djur, och fråga var bananen var osv...
Jaha, dags att försöka komma upp ur sängen för att byta blöjan. In på toa, ger Livia ett par simglasögon för att distrahera henne från blöjbytet. Givetvis så tar hon dem och trycker ner mellan benen, mitt i bajset. Åh, irritationen bara växte.
När jag bytt klart, skrubbat simglasögon och mina och Livias händer skulle jag gå in och bädda våra sängar. Det första jag ser är att det är bajs på en av våra kuddar, och på lakanet. Givetvis. Bara att slita ur alla våra sängkläder, och lägga iordning dagens andra tvätt.
Dags att göra frukost. Peter har som vanligt bara ställt disken i diskhon, och inte i maskinen, så jag får börja med att plocka in den. När jag skulle in med första glaset så råkade jag spilla ut massa vatten över köksskåpet och golvet. Grr, nu började jag bli förbannad.
Körde ut Livia så hon fick sova i vagnen en stund. När jag skulle hämta in henne igen så var givetvis mina foppatofflor som stått under tak (men tydligen inte tillräckligt...) fyllda med vatten. 

Sedan har allt gått snett. Så fort jag ska göra något så tappar jag saker eller liknande.
Men så ringde grannen och frågade om de stora barnen ville komma in till dem och leka lite. Tack Malin, det vill de gärna! Så nu har de i allafall skoj en stund. Och slipper sin lättirriterade mamma... ;-)

Vilken dag! Allt som kan gå snett har gjort det hittills. :-((

Nu försöker jag mata Livia med lunch, men hon vägrar att äta givetvis. Så fort jag är klar med det ska jag frossa i världens godaste kakor, hemmagjorda cookies!!! Mmm... Så blir jag nog på bättre humör. ;-)

2 kommentarer:

  1. Skrattde igenkännande i mycket du skriver... men *?#&%%//Grr*#¤% osv när man väl har en sådan dag...

    Hoppas morgondagen blir bättre. *kram*

    SvaraRadera
  2. Tack Marleen, skönt att höra att andra oxå har sådana dagar. ;-)
    Som tur var blev den bättre framåt kvällen. :-)

    Vad har du för adress till din blogg? Hittar inte den.
    kram

    SvaraRadera